България  ще постави въпроса за евентуално отпадане на санкциите срещу

...
България  ще постави въпроса за евентуално отпадане на санкциите срещу
Коментари Харесай

Борисов: Ще поставим въпроса за отпадането на санкциите срещу Русия

България  ще сложи въпроса за вероятно отпадане на глобите против Русия по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз следващата година. Това стана ясно от изказване на премиера Борисов по време на брифинг след формалните му диалози през днешния ден с премиера на Полша Беата Шидло, която е на аудиенция у нас.

Със спокоен и прагматичен звук би трябвало да бъде открито решение по този въпрос, сподели министър председателят.

Ако намерим задоволително причини, в случай че обединим напъните си за компромис, ще е добре. Но единството би трябвало да се резервира, разяснява Борисов, представен от БНР.

Той акцентира, че по тази тематика нищо не е решено, към този момент има единствено хрумвания, а са нужни доста работа и причини.

Полша е срещу свалянето на глобите против Русия, до момента в който тя не извърши изискванията по съглашението от Минск, разгласи Беата Шидло. Това се оказа едно от дребното разминавания в формалните политики на двете страни, стана ясно от изказванията на двамата министър председатели. 

Интересни допирни точки по разнообразни стопански и геополитически въпроси сред България и Полша установи публичо министър председателят  Борисов при откриването на Българо-полски бизнес конгрес, дружно с премиера на Полша Беата Шидло, която е на аудиенция у нас.

„ Ние с Полша сме от една рогозка – минали сме през социализма, минали сме през Варшавския контракт, през Съвет за икономическа взаимопомощ, взели сме си поуките. Няма друга опция с изключение на Европейски Съюз. ”, съобщи Борисов след диалозите си с Шидло.

Освен това „ България и Полша сме от страните, които сега сме над европейското развиване по растеж на стопанската система ”, акцентира още той.

„ За нас е значимо да сме дружно. Имаме доста общи тематики, инфраструктура, обществена политика и политически тематики несъмнено и сигурността ", означи на собствен ред Шидло и също уточни.

Полша поддържа България за бързо приемане в Шенген, както и за удължение живота на ТЕЦ-овете, стана ясно още след диалозите сред двамата министър председатели. " Благодаря на България, че пази толкоз добре външната граница на Европейски Съюз! ", съобщи Шидло

Някои страни се пробват да разделят Европа, с цел да защитят своите ползи, а според нас най-важното е единството, сподели още полският министър председател.

Тя поддържа Борисов и в образеца за икономическото развиване на двете страни. Нашите страни са образец по какъв начин извършват отговорностите в стопански политики, добави Шидло. 

Двамата са на едно мнение и във връзка с общите европейски политики към Западните Балкани. Според полския премиер трябва да се следва линията на отворена политика към района.   " Всички разбираме, че на Балканите, в случай че младите нямат вероятността, ще отидат в други страни. Затова с доста такт, с диалози, с разговор взаимни взаимни отстъпки и стимулирано увещание на сътрудниците в Европейски Съюз би трябвало да дадем вероятност за Балканите – най-много за младежите ",  заяви и министър председателят Бойко Борисов.

Борисов и Шидло са се разбрали още да работят дружно пред Брюксел за оптимално удължение на живота на топлоелектрическите централи и минодобивната индустрия – " при спазването на всички екологични правила и имайки поради нашата взаимозависимост от въглищата и енергетиката ", посочи българският министър председател

С премиера Борисов ще се поддържаме в търсенето на компромисен план на директивата за командированите служащи, който да е допустим за нашата част на Европа, сподели министър председателят на Полша Беата Шидло.

Полша желае компромис по отношение на директивата за командироването на работницит, изключително във връзка с транспортните компании, посочи тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР